Hur rengör jag min golvbrunn? Vi har svaren!

Blogginlägg | 2016-11-09
  • Hur rengör jag min golvbrunn? Vi har svaren!
    Hur rengör jag min golvbrunn? Vi har svaren!


HUR OFTA BEHÖVER JAG RENGÖRA MIN GOLVBRUNN?
Golvbrunnen bör rengöras regelbundet, minst två gånger per år, för att den ska fungera på bästa sätt. Intervallet beror på hur ofta golvbrunnen används och på vattnets smutshalt. Ett tydligt tecken är att vattnet inte rinner undan som det ska.

FÅR JAG RENGÖRA MIN GOLVBRUNN SJÄLV?
Javisst, alla Purus golvbrunnar har urtagbara vattenlåsinsatser som är lätta att rengöra.
OBS! var försiktig med verktyg och flytta inte klämringen ur sitt läge. Tänk på att smörja packningen på vattenlåset med ex. diskmedel eller tvål innan du sätter tillbaka det.

HUR RENGÖR JAG MIN GOLVBRUNN?
Rengör golvbrunnen med bakteriedödande medel ( t.ex.maskindiskmedel) och skölj ordentligt efteråt. Tips: spola fem sekunder med kallt vatten i brunnen efter varje dusch, då spolar man rent vattenlåset och sänker temperaturen. Om vattenlåset har en rörlig kopp, dela inte vattenlåset utan skölj det under vatten så minskar du risken för att det ska klibba fast mellan kopp och packning.

VILKA RUTINER SKA JAG HA FÖR ATT HÅLLA GOLVBRUNNEN HYGIENISK?
Se regelbundet över ditt vattenlås i golvbrunnen och rensa det från hår- och tvålrester.

VAD GÖR JAG NÄR GOLVBRUNNEN LUKTAR ILLA?
Förmodligen har vattnet i vattenlåset i golvbrunnen torkat ut. Är det är en golvbrunn av Purus fabrikat från 1991 eller senare, så går det i de flesta fall att anskaffa en vattenlåsinsats NOOD. NOOD är ett luktlås som inte ger ifrån sig dålig lukt även om det skulle torka ut, samtidigt som det fungerar som ett bakvattenlås.

Se även till att det finns vatten i vattenlåset, om man inte har rengjort golvbrunnen på ett tag samlas tvålrester m.m. och kan bidra till dålig lukt. 

-