Smidig, Enkel, Säker och Snabb installation

Pressmeddelanden | 2015-03-31
  • Smidig, Enkel, Säker och Snabb installation
    Smidig, Enkel, Säker och Snabb installation

Purus, vars största produktgrupp är golvbrunnar, har sedan flera år tillbaka olika sorters monteringsplattor till golvbrunnar i sitt sortiment. Vi såg ett behov av en vändbar monteringsplatta då användningsområdet blir bredare eftersom den kan användas både vid installation för plastmatta och för klinkergolv. Så 2014 utvecklade vår konstruktionsavdelning en ny vändbar platta som enbart består av 2 delar, istället för ett flertal delar som de tidigare plattorna har. Monteringsplattan fyller funktionen att rörelser som finns i träbjälklag inte tas upp i anslutning till brunnen utan en bit från, vilket är ett krav enligt Säker Vatten.

Det finns många fördelar med Purusplattan 2014, bl.a. är den fyrkantig istället för rund vilket underlättar vid sågning, den har ett inbyggt fall så att man slipper bygga fall runt om brunnen, den är slät på ena sidan och räfflad på den andra beroende på om det är installation för plastmatta eller klinkergolv och för att göra det enklare vid spackling då plasten jobbar som en armering. Den vita färgen som vi valt att Purusplattan 2014 ska ha är bra vid installation för plastmatta då den är pigmentfri.

Purusplattan 2014 är tillverkad i ABS-plast, är limbar, har en belastningsklass på 300 kg och passar till följande Purus brunnar: Oden, Brage, Ymer 50, Duschbrunn och Flex.

Vi kan sammanfatta Purusplattan 2014 med fyra ord; Smidig, Enkel, Säker och Snabb installation.

-