Undvik detta om du vill bevara din diskbänk

Nyheter | 2015-12-03
  • Undvik detta om du vill bevara din diskbänk
    Undvik detta om du vill bevara din diskbänk

En diskbänk i rostfritt stål är både funktionell, hygienisk och har en tidlös design. Rostfritt stål är dessutom slitstarkt, hållbart och lätt att rengöra. Perfekt för dig som ställer krav på din diskbänk. Trots att rostfria diskbänkar klarar det mesta så finns det några saker du absolut ska undvika att göra med din rostfria diskbänk om du vill bevara den lika fin som när du köpte den.


UNDVIK STÅLULL
Förutom att repa ytan så lämnar stålull även små partiklar på ytan som kan utvecklas till rost fläckar och som senare kan bli till rostangrepp.

UNDVIK SYRA- ELLER KLORHALTIGA RENGÖRINGSMEDEL
Undvik längre kontakt med syra- eller klorhaltiga rengöringsmedel eller några vanliga matvaror så som citron, ketchup, senap, juice eller majonnäs, som kan orsaka frätskador på din rostfria diskbänk.

UNDVIK HETA KASTRULLER DIREKT PÅ KÖKSBÄNKEN
Din rostfria diskbänk tål visserligen mycket men värmen från en het kastrull direkt på ytan kan snabbt orsaka bucklor på ytan. Dessutom kan plåten även missfärgas av uppvärmningen.

Så vill du bevara din rostfria diskbänk krävs det att du tar hand om den så att den håller sig fin. A och O är att alltid rengöra din diskbänk när du använt den. Det bästa är att använda diskmedel eller såpa och rent vatten när du rengör och att du alltid torkar den torr efteråt.

-